Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μάη

Στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial» στην Αθήνα

Πλατιά σύσκεψη για τις ανατροπές στο Δημόσιο, στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μάη στις 6 μ.μ. το ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο Imperial (σταθμός μετρό Μεταξουργείο). Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις Επιτροπές Αγώνα, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρώην ΔΕΚΟ της Αττικής να συζητήσουν για τις ανατροπές σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο (Ενιαίο μισθολόγιο, αύξηση ωρών εργασίας, μετατάξεις κ.λπ.), ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ , ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κ.λπ.) απολύσεις.

Στην πρόσκληση - κάλεσμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η επίθεση της κυβέρνησης, της ΝΔ, των κομμάτων που τη στηρίζουν, τρόικας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" που συζητά το υπουργικό συμβούλιο και θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, προωθεί μαζικά την ιδιωτικοποίηση όσων επιχειρήσεων υπάρχει κρατική συμμετοχή. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΚΑΖΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, στο δημόσιο τομέα προωθείται νέα μείωση μισθών μέσα από το νέο μισθολόγιο, αύξηση των ωρών εργασίας, μείωση αριθμού εργαζομένων, μιλούν για 150.000 απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στο ΔΗΜΟΣΙΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ενωθούν, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ κατά της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων τους και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τώρα, πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας, προκειμένου να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας.

Με Σχέδιο να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή λαίλαπα, κλιμακώνοντας την πάλη μας το επόμενο διάστημα», καταλήγει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ