Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της

Προσυγκέντρωση του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του, Αριστοτέλους 11-15

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο στις 6 μ.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30), ενάντια στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας καλεί στη συγκέντρωση και την προσυγκέντρωση που οργανώνει το ίδιο στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15) στις 5.30 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η εγκληματική πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ συνεχίζεται με το διαχωρισμό της μεταφοράς και της διανομής, με την παραπέρα μετοχοποίηση» και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ενάντια σε αυτή την πολιτική, να παλέψουν για αποκλειστικά ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι αν και τη συγκέντρωση την έχει αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ, είναι ξεκάθαρο ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία χρησιμοποιεί ακόμα μια κινητοποίηση προκειμένου να εκτονώσει και όχι να οργανώσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων. Προσφέρει απόλυτη στήριξη στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και, ταυτόχρονα, βάζει εμπόδια στο συντονισμό των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, καθώς προβάλλει αποκλειστικά το ζήτημα της ΔΕΗ αφήνοντας στο απυρόβλητο τη γενικότερη πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ