Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Συνεχίζεται η υποβάθμιση της λειτουργίας του

Σε διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών του έχει καταδικαστεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ορεστιάδας, όπως και τα αντίστοιχα που λειτουργούν σε άλλες περιοχές της χώρας, εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας και των προϋπολογισμών φτώχειας.

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ορεστιάδας εγκαινίασε την λειτουργία του το 2003 για να προσφέρει υπηρεσίες στα ΑμΕΑ της περιοχής, στους τομείς εκπαίδευσης, κατάρτισης, θεραπείας, αποκατάστασης. Σήμερα λειτουργεί χωρίς γιατρούς, φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και με ελλιπέστατο διοικητικό προσωπικό (από τις 24 θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα σήμερα καλύπτονται μόνο 10). Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης (μέσα στο 2011 δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ) και της έλλειψης προσωπικού, δε λειτουργεί ούτε η θεραπευτική πισίνα.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν αυτήν την ανάλγητη πολιτική και να απαιτήσουν: Αμεση χρηματοδότηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ορεστιάδας. Στελέχωση του Κέντρου με το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του. Απόκτηση αυτοκινήτου με ράμπα για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ