Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Με πλεονέκτημα έδρας

Την ιταλική Βερόνα θα βρει τελικά μπροστά του στη Β΄ φάση της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός αφού έτσι όπως τα κατάφερε στο Ισραήλ πάλι καλά για τους «ερυθρόλευκους που ηττήθηκαν από τη Χάποελ με 83-70. Ετσι μπορεί να κατέκτησαν την πρώτη θέση αλλά η συγκομιδή του είναι πλέον 7 νίκες 3 ήττες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κόντρα στη Βερόνα να έχει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι (η πρόκριση κρίνεται στις δυο νίκες) αλλά αυτό εξαφανίζεται στα ημιτελικά που μπορεί να αντιμετωπίσει μια εκ των ΑΕΚ ή Μπαρτσελόνα. Οσον αφορά το παιχνίδι στο Ισραήλ αν και το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ελληνική ομάδα (προηγήθηκε 30-16 στο 24΄) εντούτοις η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Η μάχη των ριμπάουντ χάθηκε κατά κράτος (46 έναντι 26) και αυτό ήταν ικανό για να γυρίσουν τον αγώνα οι Ισραηλινοί. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, ο άλλος εκπρόσωπός μας στη διοργάνωση ΠΑΟΚ είχε διπλό καλό στο Λονδίνο. Ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη επί των Λόντον, Τάουερς με 93-61 και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Αναλυτικά τα ζευγάρια είναι: Παφ Μπολόνια - Τσιμπόνα, Κίντερ Μπολόνια -Εστουντιάντες, Ολυμπιακός - Βερόνα, Μπαρτσελόνα - Μπενετόν, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπούντουσνοστ, ΠΑΟΚ - Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Περιστέρι - Τάου Κεράμικα, ΑΕΚ - Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Γενάρη.

ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ

Αλλη μια αγχωτική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός που ίδρωσε μέχρι να κερδίσει τη Σπλιτ στο ΟΑΚΑ με 64-60. Ηταν άλλη μια μέτρια εμφάνιση του «τριφυλλιού» σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα ενώ όσοι περίμεναν την ανάκαμψη μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, μάλλον έμειναν με το.... περίμενε.

Για την ίδια διοργάνωση ο Ηρακλής δεν άντεξε στην πίεση της Παρτιζάν και ηττήθηκε με 93-81.

Αστέρια στην Πάτρα

Την ευκαιρία να δούνε ένα διαφορετικό αγώνα μπάσκετ, έναν αγώνα που θα λείψουν οι σκοπιμότητες, το βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά το μόνο που θα υπάρχει είναι το θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας. Εκεί σήμερα θα διεξαχθεί το ετήσιο «ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ» όπου τα μεγαλύτερα «αστέρια» της Α1 θα δώσουν το παρών με αποκορύφωμα την κόντρα της μεικτής Ελλήνων με την αντίστοιχη των Ξένων και Κοινοτικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 16.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ