Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Πάσχει από καρκίνο λέει ο δικηγόρος του

ΧΑΓΗ.--

Την κρισιμότητα της κατάστασης υγείας του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς επιχείρησε χτες να αναδείξει στη Χάγη ο δικηγόρος του Μίλος Σάλιτς, καθώς παρουσίασε έγγραφα που καταγράφουν τη νοσηλεία του για καρκίνο των λεμφαδένων σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου από τις 20 Απρίλη ως τις 18 Ιούλη του 2009.

Ο Σάλιτς σημείωσε μάλιστα ότι ο Μλάντιτς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία υποστηρίζοντας ως εκ τούτου ότι ο πελάτης του είναι πολύ άρρωστος για να υποβληθεί στην εξαντλητική διαδικασία μίας δίκης στη Χάγη.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη δήλωσε αδυναμία να επιβεβαίωσε ή να απορρίψει τις ανακοινώσεις του Σάλιτς για την κατάσταση της υγείας του Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος σήμερα στις 10 π.μ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο όπου θα του ζητηθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου κατά των Μουσουλμάνων της Βοσνίας, διατηρώντας βεβαίως το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή της δίκης για ένα μήνα.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της σερβικής Εισαγγελίας που συνεργάζεται με το ΔΠΔ της Χάγης χαρακτήρισε τα έγγραφα που παρουσίασε ο Σάλιτς «πλαστογραφημένα» λέγοντας πως πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του κατηγορούμενου. Επιπροσθέτως, ο Σέρβος υπουργός Δικαιοσύνης Ντράγκαν Σουτάνοβατς εξέφρασε επιφυλάξεις για τις κατηγορίες του δικηγόρου Σάλιτς, λέγοντας ότι ο δικηγόρος επιχειρεί να «παραπλανήσει τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ