Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία στην ΕΥΑΘ

Να απομονώσουν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που έβαλε και συνεχίζει να βάζει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και παραδίδει στο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, τη δημόσια περιουσία, και ταυτόχρονα να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσαν τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, τα στελέχη του ΚΚΕ, βουλευτές και σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στην Εγνατία.

Ο Α. Τζέκης, ο Γ. Ζιώγας, ο Σ. Ζαριανόπουλος, ο Μ. Κωνσταντινίδης και ο Γ. Χαβατζάς, αρχικά συναντήθηκαν με τα μέλη των διοικήσεων των δύο σωματείων εργαζομένων και υπαλλήλων της ΕΥΑΘ. Συζήτησαν μαζί τους για τις εξελίξεις και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Σημείωσαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να επιστρέψει η ΕΥΑΘ κατά 100% στο Δημόσιο. Σήμερα ανήκει σε ιδιώτες το 25% και η κυβέρνηση σχεδιάζει να βγάλει στο σφυρί ακόμη 40% των μετοχών της ΕΥΑΘ. Επίσης, τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή.

Μέσα από τη συζήτηση με τους συνδικαλιστές αλλά και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΕΥΑΘ, αναδείχθηκε η οργή και η αγανάκτησή τους απέναντι στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και η απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με όλο το λαό της Θεσσαλονίκης για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ