Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Να μην καταργηθεί η άδεια ακτινοπροστασίας, που αποτελεί μέσο πρόληψης ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στα ακτινολογικά τμήματα απ' τους καρκίνους και τις λευχαιμίες που προκαλεί η ακτινοβολία που δέχονται λόγω της φύσης της δουλειάς τους, απαίτησαν χτες με συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι των ακτινολογικών τμημάτων απ' το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε», φώναξαν οι εργαζόμενοι. Απαίτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, επισήμαναν τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εκθέτουν την υγεία τους και υπογράμμισαν ότι με την τροπολογία το υπουργείο Υγείας λέει ουσιαστικά στους εργαζόμενους: ακτινοβοληθείτε πρώτα και μετά εμείς θα σας δώσουμε την άδεια... Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, η Λέττα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής.

Αντιπροσωπεία των ηγεσιών των συνδικαλιστικών ενώσεων των ακτινολόγων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και το γενικό γραμματέα Αντώνη Δημόπουλο οι οποίοι επέμειναν ότι η τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί και - χρησιμοποιώντας την παρελκυστική τακτική - είπαν ότι μπορούν να συζητήσουν μόνο σχετικά με κάποιους όρους για την εφαρμογή της απόφασης.

Μετά από αυτά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάλεσαν τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας προκειμένου να τους πείσουν να συζητήσουν την εφαρμογή της τροπολογίας με κάποιους... όρους, ξεπουλώντας το βασικό αίτημα για την απόσυρση της τροπολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ