Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Σημαντικό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου στην Ιντρακόμ για την ανάδειξη νέο Διοικητικού Συμβουλίου. Το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων για το ΔΣ παρουσίασε άνοδο σε ψήφους και ποσοστά. Οπως σημειώνουν οι ίδιες οι ταξικές δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από την «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» (ΑΕΕ) η άνοδος αυτή σημειώθηκε «μέσα σε συνθήκες όξυνσης της επίθεσης από την εργοδοσία - που εκφράστηκε με τρομοκρατία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκβιασμούς - και της γενικότερης επίθεσης από την πλουτοκρατία, κυβέρνηση ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα του κεφαλαίου». Τα αποτέλεσμα για το ΔΣ έχουν ως εξής:

Η ΑΕΕ πήρε 251 ψήφους (27,11%) και έβγαλε 4 έδρες (από 238 ψήφους, 25,87% και 4 έδρες στις εκλογές του 2009). Η ΑΚΕ (ΠΑΣΚΕ) πήρε 367 ψήφους (39,63%) και πήρε 6 έδρες (345 ψήφους, 37,5% και 6 έδρες το 2009). Η «Πρωτοβουλία Γένοβα» πήρε 220 ψήφους (23,76%) και 4 έδρες (το 2009 η εν λόγω παράταξη είχε 223 ψήφους, 24,24% και 4 έδρες και η παράταξη «Ενωση Εργαζομένων» που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ είχε 37 ψήφους και φέτος ενώθηκε με την «Πρωτοβουλία Γένοβα» ). Ακόμα η παράταξη «Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων Ιντρακόμ» πήρε 58 ψήφους (6,26%) και μία έδρα (77 ψήφους, 8,37% και μία έδρα το 2009).

Η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων σημειώνει η ΑΕΕ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η εργοδοσία είχε και έχει στόχο το χτύπημα του ΠΑΜΕ, «και φυσικά γιατί εκτός από το μηχανισμό που διαθέτει, είχε και έχει τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές ΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που ακόμα και σήμερα προπαγανδίζουν ταξική συνεργασία με τον εργοδότη. Και ακόμα γιατί η "Πρωτοβουλία Γένοβα" καλλιεργεί τις αυταπάτες ότι με εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και χωρίς ταξική ενότητα σε επίπεδο κλάδου θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα».

Ακόμα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι εκλέξανε, και μάλιστα με πολλές ψήφους, στο ΔΣ του σωματείου την συναδέλφισσα Καμαριάρη Βασιλική, η οποία απολύθηκε διότι δεν υπέκυψε στον τρομοκρατικό εκβιασμό με εξώδικα της εργοδοσίας... «ή υπογράφεις τη μείωση μισθού ή απολύεσαι», όπως σημειώνει η ΑΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ