Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Επ' αόριστον αναβολή στις διαπραγματεύσεις

BΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Την αναβολή του πέμπτου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα που είχε προγραμματιστεί για τις 14 και 15 του μήνα στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε χτες ο Ευρωενωσιακός μεσολαβητής Ρόμπερτ Κούπερ.

Ο Κούπερ εξήγησε ότι πήρε την απόφαση αυτή για να δοθεί χρόνος και σε Σέρβους και σε Κοσσοβάρους Αλβανούς προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνίες για ζητήματα που έχουν συζητήσει ως τώρα όπως η ελεύθερη κίνηση προσώπων, εμπορευμάτων, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την αναβολή των συζητήσεων ήθελε να τερματίσει την ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα για τη προσωρινή διακοπή των συνομιλιών.

Πράγματι, λίγες ώρες νωρίτερα η επικεφαλής των Κοσσοβάρων διαπραγματευτών Εντίτα Ταχίρι είχε επιρρίψει στο Βελιγράδι την ευθύνη για την αναβολή των συζητήσεων λέγοντας ότι η πλευρά της συμφώνησε «να περιμένει λίγο ακόμη τη Σερβία επειδή δεν αρκεί συμφωνία στα χαρτιά, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη κι αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο».

Ο επικεφαλής των Σέρβων διαπραγματευτών Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς είχε απορρίψει ότι ζήτησε η πλευρά του την αναβολή, προβλέποντας ακολούθως ότι «θα υπάρξει λύση σε ορισμένα ζητήματα και αναμένονται άμεσα αποτελέσματα που πρέπει να συμφωνηθούν προς το συμφέρον των δύο πλευρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ