Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Γενική κινητοποίηση την 1η Φλεβάρη

Τη στήριξη της παλλεσβιακής αγωνιστικής κινητοποίησης, που οργανώνει την 1η Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των αγροτών του νησιού, με όλες τις δυνάμεις της, αποφάσισε η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λέσβου, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχτές για το θέμα αυτό.

Το ΔΣ της ΤΕΔΚ, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την 1η του Φλεβάρη στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Καλεί, επίσης, τους δημάρχους να αποφασίσουν το κλείσιμο των δήμων τη μέρα της κινητοποίησης, αλλά και όλους τους πολίτες της Λέσβου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι γνωρίζετε την παρατεινόμενη κρίση, η οποία μαστίζει την αγροτική οικονομία του νομού, με τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί σ' όλο το φάσμα της παραγωγής και διάθεσης των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μας και τις επιπτώσεις τους στο βιοτικό επίπεδο των αγροτών. Γνωρίζετε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων της Λέσβου προέρχονται από την εξευτελιστική τιμή του λαδιού, που αποτελεί το κυριότερο προϊόν του νησιού και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας της Λέσβου».

Στόχος, εξάλλου, των μαζικών φορέων του νησιού που έχουν δηλώσει ομόφωνα τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική κινητοποίηση, είναι «τη μέρα αυτή να νεκρώσει κάθε κίνηση στο νησί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ