Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ 8 κρατουμένων έγινε την περασμένη Κυριακή από τις φυλακές ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου. Πρόκειται για νεαρούς από 16 έως 21 ετών - πέντε Ελληνες και τρεις αλλοδαπούς - οι οποίοι αφού παραβίασαν την εσωτερική περίφραξη, βγήκαν στον προαύλιο χώρο και χρησιμοποιώντας σωλήνα ύδρευσης κατάφεραν να διαφύγουν, υπερπηδώντας τα συρματοπλέγματα της εξωτερικής περίφραξης ύψους τριών μέτρων. Η απόδρασή τους διαπιστώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από τους υπαλλήλους της φυλακής. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις από τους οκτώ δραπέτες. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο υπάλληλος φύλαξης του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας.

ΧΤΕΣ μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων υπεράσπισης, απολογήθηκε στο δικαστήριο ο Α. Σειρινίδης. Επισήμανε στο δικαστήριο ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν αντιφάσεις στις βασικές μαρτυρίες που στοιχειοθετούν το κατηγορητήριο. Αναφέρθηκε στο μοναδικό μάρτυρα που υπέδειξε η Αστυνομία, τον «Πολωνό» που φέρεται να είδε κάποιον που έτρεχε και φορούσε μάσκα, ο οποίος δεν ήρθε στο δικαστήριο και είναι αγνώστου διαμονής. Ο Α. Σειρινίδης μίλησε για μεθόδευση και σκευωρία. Επιπρόσθετα, είπε ότι «ο ανακριτής δίπλα στη νομική μου απολογία τοποθέτησε την πολιτική, λέγοντας ότι δηλώνω αναρχικός και δεν κρύβω την ανατρεπτική πολιτική μου δράση». Αίσθηση προκάλεσε τέλος η ερώτηση του δικαστηρίου στον κατηγορούμενο: «το δικό σας το πιστεύω είναι περί του ένοπλου αγώνα;»...

ΕΠΙΘΕΣΗ σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ σημειώθηκε την Κυριακή λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα, στα Εξάρχεια. Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστοι πέταξαν δυο βόμβες «μολότοφ» εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, οι οποίες εξερράγησαν στο δρόμο, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Την ίδια ώρα, περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν σε διερχόμενη ομάδα ΔΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, πετώντας εναντίον των αστυνομικών πέντε βόμβες «μολότοφ» και πέτρες.

ΑΘΩΟΣ ομόφωνα για τις κατηγορίες αντίστασης κατά της αρχής και διατάραξης κοινής ειρήνης από πρόσωπο που εκτελούσε βιαιοπραγίες, κρίθηκε χτες, από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Γ. Γεωργάτος, διαδηλωτής που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς το Μάη του 2010, στην ισραηλινή πρεσβεία, στη διάρκεια βίαιης καταστολής της διαδήλωσης.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ύψους 550.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στους συγγενείς 18χρονου νεαρού που έπεσε θύμα τροχαίου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-01-13 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και πορείες με επεισόδια (2012-12-07 00:00:00.0)
Κατέρρευσε αρχικά η σκευωρία κατά των κομμουνιστών (2011-06-18 00:00:00.0)
Καταγγελία νεαρών για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (2009-04-23 00:00:00.0)
Ηθελε δημοσιότητα... (1998-06-02 00:00:00.0)
Ξαναχτύπησαν οι "γνωστοί - άγνωστοι" (1997-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ