Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ

Παρέμβαση των Γραμματειών Λάρισας

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, που προχώρησαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, εκφράζουν οι Γραμματείες Λάρισας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ. Αντιπροσωπείες των γραμματειών επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του υποκαταστήματος, και είχε συνάντηση μαζί τους.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα αιτήματα της κινητοποίησης, τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι για έναν ΕΛΓΑ με κοινωνικό χαρακτήρα, με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων καθώς και για τα υπόλοιπα αιτήματά τους, με τα οποία συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ τόνισαν ότι ο αγώνας για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛΓΑ προϋποθέτει την απόσυρση του νέου νόμου που ισχύει από φέτος και με τον οποίο ο ΕΛΓΑ μετατρέπεται σε οργανισμό καθαρά ανταποδοτικό. Με το νέο νόμο - υπογράμμισαν - ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της εισόδου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και ουσιαστικά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του ΕΛΓΑ. Ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΛΓΑ - σημείωσαν - πρέπει να γίνει υπόθεση εργαζομένων και αγροτών γιατί αφορά και τους αγρότες καθώς πληρώνουν πανάκριβα ασφάλιστρα χωρίς να εξασφαλίζεται με τον νέο νόμο του ΕΛΓΑ η αποζημίωσή τους σε περίπτωση ζημιάς.

Επεσήμαναν ότι επιβάλλεται η κοινή δράση εργαζομένων και αγροτών που θα θέσει ως στόχο την ανατροπή του νέου νόμου του ΕΛΓΑ, τη διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του, δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αλλά και την πάλη για την ανατροπή της γενικότερης αντιλαϊκής, άγριας και βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα εργαζομένων και αγροτών από την κυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα. Και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ