Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις

Αύριο στις 2.30 μ.μ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις, τη μείωση των μισθών και για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου (ΥΠΟΜΕΔΙ) οι οποίες μεταφέρονται στην Περιφέρεια. Η παράσταση θα γίνει αύριο 24 Ιούνη, 2.30 μ.μ., στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Μεσογείων 156, Παπάγος - Χολαργός).

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και προβάλλει τα εξής αιτήματα: Καμιά υποχρεωτική μετάταξη, καμιά απόλυση με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμιά μείωση των αποδοχών. Να ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων. Πριν τη μετάταξη να διασφαλισθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και το εφάπαξ.

Η Επιτροπή θα ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη συναινέσει στην αναγκαστική μετάταξη. Ακόμα δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να διερευνηθούν οι κατάφωρες διακρίσεις και σκοπιμότητες της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου για τις 37 μετακινήσεις υπαλλήλων των διευθύνσεων. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ι. Οικονομίδη, ο οποίος είπε ότι οι υπάλληλοι στις διευθύνσεις που μεταφέρονται μετατάσσονται υποχρεωτικά, ενώ δεν αποδέχθηκε το αίτημα για διατήρηση των αποδοχών και επιδομάτων των υπό μετάταξη εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ