Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ»
Νέα προσπάθεια να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα

Τώρα επιχειρεί να επιβάλει εκ περιτροπής απασχόληση. Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σήμερα και γενική συνέλευση την Κυριακή

Η εργοδοτική επιθετικότητα τρέφεται από τα μέτρα ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που επιβάλλουν την ταξική οργάνωση των εργαζομένων (φωτ. από την πρόσφατη απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο)
Η εργοδοτική επιθετικότητα τρέφεται από τα μέτρα ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που επιβάλλουν την ταξική οργάνωση των εργαζομένων (φωτ. από την πρόσφατη απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο)
Με «νέα πρόταση» για την επιβολή εκ περιτροπής απασχόλησης που συνοδεύεται και με απολύσεις επανήλθε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ» λίγους μήνες μετά την πρώτη της προσπάθεια να χτυπήσει δικαιώματα και μισθούς, όταν τον περασμένο Απρίλη ζήτησε την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με μείωση μισθών και στόχο 40 απολύσεις. Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή της εργοδοσίας πριν λίγους μήνες, χάρη στην αποφασιστικότητα του ταξικού επιχειρησιακού σωματείου και των εργαζομένων που συσπειρώνονται σε αυτό, έπεσε στο κενό.

Ετσι πριν δυο μέρες η εργοδοσία κάλεσε το σωματείο σε διαβούλευση, προκειμένου να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση επικαλούμενη και πάλι την κρίση της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του κατασκευαστικού κλάδου. Μάλιστα, η γραπτή πρόσκληση προς το σωματείο έγινε όταν οι συνδικαλιστές της διοίκησης πραγματοποίησαν παρέμβαση στην εργοδοσία καθώς τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε πέντε απολύσεις εργαζομένων στην Αθήνα, δυο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Πάτρα, ενώ θυμίζουμε ότι στην επιχείρηση δουλεύουν συνολικά σε όλη τη χώρα περίπου 310 εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του σωματείου τους πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας και πάλι στη διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν και να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να διαβουλευθούν με την εργοδοσία για το χτύπημα των δικαιωμάτων τους και ότι θα δώσουν τη μάχη τόσο για την ανάκληση των απολύσεων όσο και για να πέσει στο κενό και η νέα αντεργατική της προσπάθεια. Παράλληλα, το σωματείο καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Κυριακή προκειμένου να αποφασίσουν και να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα.

Με ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στην επιχείρηση στο Ηράκλειο Κρήτης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο και να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, «να διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας», σημειώνει χαρακτηριστικά. Καλεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ στην περιοχή τους και να συντονίσουν τα βήματά τους με τα ταξικά σωματεία, να στήσουν σωματειακή επιτροπή σε κάθε κατάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργολαβικών (2022-09-15 00:00:00.0)
Μαζικές «τηλε-απολύσεις» στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» (2020-03-24 00:00:00.0)
Απολύσεις στην ΒΕΜΕΚΕΠ στο Βόλο (2015-01-17 00:00:00.0)
Απέλυσε τέσσερα μέλη της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ (2013-02-09 00:00:00.0)
Ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία (2012-01-13 00:00:00.0)
Κύμα απολύσεων και ανατροπή συμβάσεων (2011-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ