Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «HELLAS ONLINE»
Απέλυσε τέσσερα μέλη της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την εταιρεία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι

Κορυφώνει την επιθετικότητά της η εργοδοσία της «HELLAS ONLINE» του Ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» καθώς από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και πριν δυο μέρες απέλυσε συνολικά τέσσερις πρωτοπόρους στη συνδικαλιστική δράση εργαζόμενους, μέλη της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΤΗΠ που προκήρυξε στάση εργασίας χτες το πρωί από τις 7 έως τις 12 το μεσημέρι και των εργαζομένων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την εταιρεία και στη συνέχεια γενική συνέλευση. Στάση εργασίας επίσης είχε προκηρύξει και το Επιχειρησιακό Σωματείο των Εργαζομένων στον Ομιλο «ΙΝΤΡΑΚΟΜ».

Η εργοδοσία επιδιώκει με την απόλυση των μελών της Σωματειακής Επιτροπής να καθαρίσει την επιχείρηση από «ενοχλητικές» φωνές που επιχειρούν να οργανώσουν τους εργαζόμενους, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την επίθεσή της. Εδώ και αρκετούς μήνες η εργοδοσία απολύει εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και στη θέση τους προσλαμβάνει μαζικά νέους με 4ωρη και 5ωρη απασχόληση και μισθούς πείνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι του ΣΕΤΗΠ, του Επιχειρησιακού Σωματείου του «Ομίλου Ιντρακόμ» και πλήθος εκπροσώπων σωματείων του κλάδου, μεταξύ αυτών και των εργαζομένων στη «Forthnet - Netmed». Παρόντα στην κινητοποίηση των εργαζομένων ήταν και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Χαλανδρίου όπου και μοίρασαν και ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους».

Σε συνάντηση με συνδικαλιστές, ο διευθυντής προσωπικού δήλωσε ότι η εταιρεία δε θα επανεξετάσει το ζήτημα και ότι οι απολύσεις οφείλονται στη «χαμηλή αποδοτικότητα» των εργαζομένων!

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους της «HOL» στη γενική συνέλευση του συνδικάτου αύριο, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων, προκειμένου να συζητήσουν το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων στον κλάδο και την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας στις 20 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ