Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Απέλυσαν έγκυο από ξενοδοχείο

Συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι ο Γ. Ρέτσος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων

Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν πολλαπλούς λόγους να οργανωθούν στα συνδικάτα (φωτ. από συνέλευση σε ξενοδοχείο)
Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν πολλαπλούς λόγους να οργανωθούν στα συνδικάτα (φωτ. από συνέλευση σε ξενοδοχείο)
Με τη δικαιολογία της «πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων» η εργοδοσία του ξενοδοχείου «ΗΛΕΚΤΡΑ» προχώρησε χωρίς κανένα δισταγμό στην απόλυση της εγκύου, στον τέταρτο μήνα, Μαρίας Κατσικαδά που δούλευε στο σέρβις του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι ο Γ. Ρέτσος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής που απάντησε στην απόλυση με γραπτή επιστολή προς τον πρόεδρο των ξενοδόχων και με μια πρώτη παρέμβαση στο ξενοδοχείο. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, στο αίτημα των συνδικαλιστών να πάρει άμεσα πίσω την απόλυση, προέτρεψε εντελώς κυνικά την εργαζόμενη να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια, προκειμένου να δικαιωθεί!

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΞ το συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η απόλυση εγκύου εκτός από παράνομη, είναι και προκλητική από μέρους σας, αφού καταργείτε στην πράξη μια από τις πλέον σημαντικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, την προστασία της μητρότητας. Η σοβαρότητα του ζητήματος αυτού θα φέρει απέναντί σας όχι μόνο το Συνδικάτο μας, αλλά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το γεγονός ότι είστε εκτός από συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, καταδεικνύει τη βαρύτητα της παράνομης πράξης σας, δείχνει δε ότι γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τους νόμους, που συχνά επικαλείστε όταν αυτοί σας συμφέρουν.

Οι σαθρές δικαιολογίες που αναφέρετε τόσο στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας της συναδέλφισσας, αλλά και όσα προφορικά μας είπατε σήμερα, δείχνουν ότι δεν αντιμετωπίζετε με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημα που προέκυψε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν πίσω οι άδικες και εκδικητικές - τρομοκρατικές απολύσεις (2023-12-21 00:00:00.0)
Απήργησαν ξανά για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις (2022-09-17 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλίστριας από ξενοδοχείο (2017-11-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-09-02 00:00:00.0)
Χάλασαν το «διάλογο» για το πετσόκομμα των μισθών (2012-03-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση τη Δευτέρα για τις απολύσεις εγκύων (2010-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ