Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Προετοιμασίες και από την ΟΓΕ

Αιχμή της δράσης της για το επόμενο διάστημα η οργάνωση της απεργίας

Τη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη έθεσαν στο επίκεντρο της συζήτησης οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική, στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης. Οπως υπογράμμισε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, η απόκρουση της πολιτικής των μονοπωλίων απαιτεί κίνημα καλά οργανωμένο και έτοιμο για σκληρές ταξικές αναμετρήσεις, επομένως οι δυνάμεις της ΟΓΕ πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που αυτό συνεπάγεται.

Εκτός από τη συμμετοχή τους στις πικετοφορίες και τις συσκέψεις που διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, οι δυνάμεις της ΟΓΕ αναπτύσσουν και αυτοτελή δράση.

Με όπλο την πρόταση του ΠΑΜΕ

Με όπλο την πρόταση του ΠΑΜΕ για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, αναδεικνύουν στις εργαζόμενες την ιδιαίτερη σημασία που έχει τόσο η Εθνική όσο και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις για τις γυναίκες, με την έννοια ότι προβλέπουν ρυθμίσεις, άδειες και μειωμένα ωράρια που αφορούν τις εγκύους και τις μητέρες. Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια του συλλόγου Πατησίων - Ριζούπολης να απευθυνθεί στις σπουδάστριες στις σχολές κατάρτισης και μαθητείας με εξορμήσεις στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Η παρέμβαση αυτή έχει μεγάλη σημασία, γιατί οι σπουδάστριες, λόγω της μικρής τους ηλικίας αλλά και λόγω των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν, δε γνωρίζουν ούτε τι σημαίνει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παράλληλα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες πραγματοποιούν εκδηλώσεις και συσκέψεις με θέμα την ταξική - λαϊκή αλληλεγγύη, οργανώνουν κινητοποιήσεις στις τοπικές εφορίες και τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ ενάντια στη νέα φοροκαταιγίδα. Με αφορμή τις απόκριες σχεδιάζουν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με δεδομένο ότι η πείρα από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές που οργάνωσαν είναι θετική και οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν μια μορφή αλληλεγγύης προς τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Τόσο η εισήγηση από την πρόεδρο της ΟΓΕ όσο και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην άγρια καταστολή με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, στην επιστράτευση των ναυτεργατών, στο χτύπημα των αγροτών. Στον απόηχο της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες, οι δυνάμεις της ΟΓΕ θα επισκεφτούν αύριο Κυριακή τα μπλόκα της φτωχής αγροτιάς, με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από την Πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 το πρωί. Τέλος, με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενόψει της δίκης των 35 συνδικαλιστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 5 γυναίκες συνδικαλίστριες, θα δώσουν απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και ποινικοποίησης των αγώνων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ