Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COCA - COLA
Απήργησαν χτες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Εχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους, οι εργαζόμενοι της COCA - COLA στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου πραγματοποίησαν, χτες, 24ωρη απεργία αντιδρώντας στα σχέδια της πολυεθνικής για νέες απολύσεις και συρρίκνωση των παραγωγικών τμημάτων.

Οι εργαζόμενοι της COCA - COLA απαιτούν από την πολυεθνική να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας και να καλύψει τις θέσεις εργασίας όσων αποχώρησαν με εθελούσια έξοδο και συνταξιοδότηση από τα εργοστάσια τον τελευταίο χρόνο.

Από πέρυσι η εργοδοσία μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Αφού έδιωξε δεκάδες εργαζόμενους με «εθελούσια έξοδο» με το πιστόλι στον κρόταφο, σήμερα πάει να αποτελειώσει και όσους απέμειναν. Θέλει να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης αφού τώρα πια εισάγει τα προϊόντα της από τη γειτονική Βουλγαρία εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη περισσότερα κέρδη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέσα από την απεργιακή συγκέντρωση κάλεσαν τους εργαζόμενους που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο (Δαυίδ) να συντονίσουν τη δράση τους με τους συναδέλφους της COCA - COLA, καθώς οι σχεδιασμοί της επιχείρησης είναι κοινοί για όλες τις θυγατρικές της.

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο Βόλο. Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν παραβρέθηκαν για συμπαράσταση αντιπροσωπείες της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ