Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωσή του

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το πρωί φορείς, κάτοικοι, εκπρόσωποι του Δήμου Λιβαδειάς που αντιστέκονται στην υποβάθμιση και συρρίκνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Στη συνάντηση που είχαν ο Δήμος Λιβαδειάς και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων με τον υφυπουργό Υγείας, Μ. Τιμοσίδη, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση της Επιτροπής Υγείας του υπουργείου να μεταφέρει τρεις κλινικές (Ορθοπεδική, Ουρολογική και Οφθαλμολογική) του ΓΝ Λιβαδειάς στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, αλλά και τη διοικητική του έδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου είναι κομβική για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, μιας και το νοσοκομείο της Λιβαδειάς καλύπτει τις ανάγκες σε Φθιώτιδα και Φωκίδα και τους εργαζόμενους πολλών βιομηχανικών μονάδων (ΛΑΡΚΟ, «Σωληνουργία Κορίνθου» κ.ά). Επομένως, ενδεχόμενη συρρίκνωσή του θα αποβεί όχι μόνο επικίνδυνη, αλλά και μοιραία για τη ζωή κατοίκων και εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Μ. Τιμοσίδης δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε συρρίκνωση όσων δομών του νοσοκομείου λειτουργούν καλά, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η πρόταση της Επιτροπής Υγείας δεν είναι εκείνη που θα δεσμεύσει το υπουργείο να κατευθυνθεί όπως αποφασίσει. Ωστόσο, η απάντηση του υφυπουργού βρήκε τη θετική ανταπόκριση του δημάρχου Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή, ο οποίος, βγαίνοντας από τη συνάντηση, τόνισε ότι θεωρεί ικανοποιητική την απάντηση του υφυπουργού.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Νώντας Κοτσικώνας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι «ο υφυπουργός μπορεί να υποβάθμισε την πρόταση της Επιτροπής Υγείας για να μας καθησυχάσει, ωστόσο απέφυγε να πει ότι η επιτροπή αυτή συστήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή όλο το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ