Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΝΟ
Ανέλαβε ρόλο απεργοσπάστη

Το ρόλο του απεργοσπάστη στη διάρκεια της πανεργατικής, πανελλαδικής 48ωρης απεργίας, θα παίξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ. Οι δυνάμεις αυτές, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, απέρριψαν και μάλιστα χωρίς να γίνει καμία συζήτηση την πρόταση για 48ωρη απεργία που κατέθεσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), επιβεβαιώνοντας πλήρως το χαρακτηρισμό που τους δίνουν οι ναυτεργάτες ότι είναι «φερέφωνα των εφοπλιστών».

Οσον αφορά τη στάση της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΣΑ), αξίζει να σημειωθεί ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), σε πρόταση της ταξικής παράταξης του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ΑΣΝ), να ληφθεί απόφαση για 48ωρη πανελλαδική απεργία, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Αν. Νταλακογιώργος, στέλεχος της ΑΠ - και εκπρόσωπος της ΑΠ στη διοίκηση του ΕΚ Πειραιά - όπως καταγγέλλει ο ΑΣΝ, αρνήθηκε να πάρει απόφαση για 48ωρη απεργία, ενώ κάνοντας ελιγμό πρότεινε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διοίκηση να «εξουσιοδοτήσει» το προεδρείο ώστε να ...«εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει»!

Την Παρασκευή θα γίνει συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των τριών ναυτεργατικών σωματείων για τη λήψη απόφασης για 48ωρη απεργία τη μέρα συζήτησης στη Βουλή του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», ενώ τη Δευτέρα στις 27 Ιούνη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ διοργανώνουν οργανωτική σύσκεψη για την απεργία.

Σε ανακοίνωση - δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής, τα τρία σωματεία καλούν τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία, καλούν τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουμε και να αναπτύξουμε αγώνες ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των υπηρετών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ