Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΚ ΡΟΥΑΓΙΑΛ»
Ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η συσπείρωσή τους στο επιχειρησιακό σωματείο, που συντονίζει τη δράση του και τα βήματά του με το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας, ανάγκασαν την εργοδοσία στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» να πάρει πίσω την απόφασή της να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση των 4 ημερών στους εργαζόμενους.

Αρχικά, η εργοδοσία είχε καλέσει το σωματείο σε διαβούλευση, για να αποσπάσει τη συμφωνία τους στην εφαρμογή αυτού του αντεργατικού μέτρου, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς το σωματείο αρνήθηκε, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, να προχωρήσει σε διαβούλευση με την εργοδοσία. Στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους, συγκάλεσε νέα γενική συνέλευση την περασμένη Δευτέρα, όπου εκεί αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 17 του Γενάρη και η περιφρούρηση της απεργίας τους. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν τη μάχη, ώστε να μην περάσει αυτό το αντεργατικό μέτρο. Θορυβημένη η εργοδοσία μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην κάνουν πίσω, αναγκάστηκε μια μέρα μετά, την περασμένη Τρίτη, να ανακοινώσει στο σωματείο ότι αποσύρει το μέτρο της εκ περιτροπής.

Μαχητική απάντηση στο ΣΕΤΕ

Πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδη ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανήκουν στα «ρετιρέ» και γι' αυτό ο μισθός τους θα πρέπει να φτάσει στα όρια της ΕΓΣΣΕ, έδωσαν χτες το πρωί με δυναμική παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΤΕ, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, τα παραρτήματά του, εκπρόσωποι από τις Σωματειακές Επιτροπές και το Κλαδικό Συνδικάτο.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, με επικεφαλής τους Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον κλάδο, κατήγγειλαν τις προθέσεις κυβέρνησης - ΣΕΤΕ, ενώ ζήτησαν να μιλήσουν με τον Α. Ανδρεάδη, ο οποίος απουσίαζε, ενώ μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων οριστικοποίησαν συνάντηση μαζί του την Τετάρτη 18 Γενάρη στις 10 το πρωί στο ΣΕΤΕ.

Στη συνέχεια, το Συνδικάτο πραγματοποίησε συνάντηση με τη διεύθυνση της «Αίγλης Ζαππείου», καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δύο μήνες και με την παρέμβασή του απέσπασαν τη δέσμευση ότι μέχρι τις 16 Γενάρη θα εξοφληθεί ο Νοέμβρης, διαφορετικά το Συνδικάτο θα βρεθεί στο κατάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχισαν τον αγώνα τους με διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομίας (2020-06-23 00:00:00.0)
Εργατοπατέρες εμπόδισαν εξόρμηση του ΠΑΜΕ (2015-09-08 00:00:00.0)
Απολύσεις στην ΒΕΜΕΚΕΠ στο Βόλο (2015-01-17 00:00:00.0)
Σφοδρή αντεργατική επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα (2012-06-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενωμένοι τον απεργιακό τους αγώνα (2012-05-31 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού - Τουρισμού (2012-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ