Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις

Την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία, στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, εξέφρασε χτες το Συντονιστικό Συνδικάτων στους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, που βρίσκονται σε διαδικασία κατάργησης - συγχώνευσης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσής τους έξω από τη Βουλή. Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού επέδωσε σχετικό ψήφισμα στη Βουλή. Επόμενος βασικός σταθμός η απεργία στις 17 Γενάρη για την οποία τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη 64 εργαζόμενοι από τη ΘΕΜΙΣ (οργανισμός που συγχωνεύεται με ΟΣΚ και ΔΕΠΑΝΟΜ) έχουν ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί στην απόλυση. Επίσης αναμένονται και άλλες απολύσεις το επόμενο διάστημα σε άλλους φορείς, όπως στο ΙΓΜΕ. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους καθώς στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα προβλέπεται ότι με υπουργική απόφαση μπορούν ορισμένοι εργαζόμενοι από τη ΘΕΜΙΣ να εξαιρεθούν από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Την πρόβλεψη, που αποτελεί εμπαιγμό, διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί ρουσφετολογικό μηχανισμό, απορρίπτουν οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να καταργηθεί το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Στην απεργία και τη σημασία της αναφέρθηκε και ο Γ. Καταχανάς, εκ μέρους του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Επίσης κατήγγειλε τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ, τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Είναι αυτές που απέρριψαν το αίτημα του Συντονιστικού η ΑΔΕΔΥ να στηρίξει τη χτεσινή κινητοποίηση κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας. Οπως αρνήθηκαν και να κηρύξουν απεργία για τις 17 Γενάρη.

Και όμως οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων είχαν το θράσος να παραβρεθούν στη χτεσινή κινητοποίηση και χωρίς καμιά ντροπή να δηλώσουν ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ