Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη μαθητές και εκπαιδευτικοί

Το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για συμμετοχή στην παναττική απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Γενάρη με το ΠΑΜΕ, συζητούν οι μαθητές, αποφασίζοντας τη συμπόρευσή τους με τις ταξικές δυνάμεις. Οι μαθητές αποφασίζουν και οργανώνουν τη συμμετοχή τους με συνελεύσεις 15μελών αλλά και τάξεων και τμημάτων από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά. Μέχρι χτες, τη συμμετοχή τους είχαν αποφασίσει το 1ο και το 2ο Λύκειο Αθήνας, το 40ό Λύκειο Αθήνας, το 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας καθώς και τάξεις ή τμήματα από το 5ο Λύκειο Πετρούπολης, το 4ο και 5ο Λύκειο Αιγάλεω, το 9ο Λύκειο Περιστερίου. Εξι τάξεις του ΕΠΑΛ της Νίκαιας έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ, και σήμερα προγραμματίζεται γενική συνέλευση του σχολείου.

«Η απεργία να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και συνολικά στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς», καλεί η Γραμματεία του ΣΑΣΑ.

Πολλαπλασιάζονται οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι ΕΛΜΕ που παίρνουν απόφαση για απεργία στις 17 Γενάρη. Ετσι, σε όσους έχουν πάρει μέχρι στιγμής απόφαση, προστέθηκε η ΕΛΜΕ Α' Δυτικής Αττικής και οι εξής σύλλογοι πρωτοβάθμιας: «Δ. Γληνός», Αιγάλεω, «Αριστοτέλης», «Κ. Σωτηρίου», Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου και Θριασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ