Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ειδική αστυνομία στο όνομα της ασφάλειας...

Με υπερεξουσίες σκοπεύει να εφοδιάσει η κυβέρνηση την ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει ως αποστολή το σχεδιασμό των μέτρων «ασφάλειας και τάξης, που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004».

Ηδη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατατέθηκε για επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ίδρυση Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ) στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα ασχολείται με τα μέτρα «τάξης και ασφάλειας», όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά σε οποιοδήποτε χώρο, όπου συχνάζουν αθλητές, συνοδοί, κριτές κλπ., δηλαδή σε όλη την Αττική.

Ενδεικτικό των μεγάλων αρμοδιοτήτων που έχει η ΔΑΟΑ είναι ότι μπορεί να εισηγείται τη λήψη νομοθετικών μέτρων, αλλά και να λαμβάνει έκτακτα μέτρα.

Θα διαθέτει τέσσερις υποδιευθύνσεις (Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου, Υποδιεύθυνση Σχεδιασμού Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνση Πληροφοριών και Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης) και θα στελεχωθεί και με επιστημονικό προσωπικό που θα προσληφθεί. Θα μπορεί επίσης να ζητά τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, καθώς και τη βοήθεια των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, οι οποίες υποχρεούνται να συνδράμουν «άμεσα και ουσιαστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ