Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΡΙΖΑΡΗ
Ας φτιάξουν αλλού το μουσείο τους οι Γουλανδρήδες

Κατηγορηματικό «όχι» στην καταστροφή του πάρκου

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο πάρκο Ριζάρη
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο πάρκο Ριζάρη
Μια ακόμη κινητοποίηση για τη σωτηρία ενός από τους τελευταίους χώρους πρασίνου της Αθήνας, του Αλσους Ριζάρη, διοργανώθηκε χτες το απόγευμα από τη Συντονιστική Επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικών φορέων και κατοίκων της πρωτεύουσας. Ηταν η συνέχεια ενός αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με σκοπό να εμποδιστεί η κατασκευή του ιδιωτικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της δυναστείας Γουλανδρή εκεί που σήμερα βρίσκεται ένας από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της πρωτεύουσας.

«Αυτό που πάει να γίνει είναι αισχρό» τόνισε προς τους παρευρισκόμενους ο Χ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και συνέχισε: «Θέλουν να φτιάξουν μία γκαλερί κοντά στο "Χίλτον" για να εμπορεύονται πίνακες ζωγραφικής, ένα σούπερ - μάρκετ πινάκων. Στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες άλλοι χώροι που μπορεί αν θέλει το ίδρυμα Γουλανδρή να εκθέσει τη συλλογή του».

Η Ζωή Βαλάση, δημοτική σύμβουλος Αθήνας της «Συμπαράταξης», υπογράμμισε ότι όλοι εκείνοι που αντιδρούν στην κατασκευή του μουσείου σύγχρονης στο άλσος Ριζάρη, δεν εναντιώνονται στην τέχνη: «Η τέχνη χρειάζεται στον άνθρωπο, όμως δεν μπορεί να καταστρέφεται ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου της πόλης για να φτιαχτεί ένα μουσείο, τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι' αυτόν το σκοπό».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε από το συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» η δημοτική σύμβουλος Αννα Φιλίνη, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αθήνας Νίκος Απέργης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι οικολογικών κινήσεων, τοπικών συλλόγων της Αθήνας και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ