Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αρχαιολογική»... απόπειρα τρομοκρατίας

Την «προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανασκαφές των αυτοκινητοδρόμων Ε65 και ΠΑΘΕ που εξαπέλυσε ο προϊστάμενος της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Κακαβάς Γιώργος». καταγγέλλει η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ, παρουσία και υπαλλήλων κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΤ (σ.σ. υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού), απείλησε ότι θα απολύσει εργαζόμενους του Ε65 που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο μήνες, ενώ σε εργαζόμενους της ΠΑΘΕ που είχαν προβεί σε επίσχεση τον προηγούμενο μήνα, τους ανακοίνωσε ότι δε θα πληρωθούν οι μέρες της επίσχεσης. Οι απειλές αυτές επεκτάθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων αφού υπονοήθηκε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα διακοπεί η σύμβασή τους και θα απολυθούν».

Προσθέτει ότι «οι συγκεκριμένες πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές του υπουργείου Πολιτισμού, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ», καταγγέλλει «την εκβιαστική επιμονή των Εφορειών Αρχαιοτήτων πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας να γραφτούν οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο εργοδοτικό σωματείο» και καταλήγει: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας "βάλουν στο χέρι". Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να δυναμώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ