Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
Σειρά παίρνει ο εφαρμοστικός - έκτρωμα

Σήμερα και αύριο η συζήτησή του στην Ολομέλεια. Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ και αποχώρησε

Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος - με την οποία συμφώνησε και η ΝΔ - ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι ο λεγόμενος «εφαρμοστικός νόμος», με τον οποίο οργανώνεται νομοτεχνικά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και χτυπιούνται περαιτέρω τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου και μετά την τοποθέτηση του εισηγητή της, Ν. Καραθανασόπουλου, αποχώρησε από τη συζήτηση και θα επανέλθει στη σημερινή ψηφοφορία.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε έκτρωμα τον «εφαρμοστικό νόμο», τονίζοντας ότι με αυτόν κλιμακώνεται η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση και θυσιάζεται η λαϊκή οικογένεια στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πρόκειται, είπε, για μια πολιτική την οποία με συνέπεια ακολουθεί η κυβέρνηση, με μισθούς πείνας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών, με την κατάργηση του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ, αντίθετα, δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα για την άνθηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, υπακούει πρόθυμα στην απελευθέρωση των αγορών στην ενέργεια, στις μεταφορές και στις τηλεπικοινωνίες προκειμένου το κεφάλαιο να επεκτείνει την κερδοφορία του και σε νέους τομείς. Ταυτόχρονα, διευρύνει την εμπορευματοποίηση σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια, στους οποίους το κεφάλαιο έχει πολύ υψηλό επίπεδο κερδοφορίας, ενώ γενικεύει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει αρχίσει εδώ και χρόνια, καταργώντας μάλιστα και τους ελάχιστους θεσμούς περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις διατάξεις για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τονίζοντας ότι η ΝΔ καλεί από το 2009 τη σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ., Μ. Βορίδης, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το νομοσχέδιο δείχνει ότι το μνημόνιο απέτυχε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ