Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Μπορεί η μικρή Ελλάδα, της οποίας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό του ΑΕΠ της ευρωζώνης, να προκαλεί "συναγερμό" στην Ευρώπη και παγκόσμιο ενδιαφέρον; Να που μπορεί, αν κρίνουμε από το μπαράζ των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων και τη συρροή πολλών ξένων δημοσιογράφων, για να καλύψουν δύο ψηφοφορίες στην ελληνική Βουλή!» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ: «Οι λεονταρισμοί των προηγούμενων ημερών και η αποδόμηση του Μεσοπρόθεσμου ως κοινωνικά άδικου και καταστροφικού από σημαντικό αριθμό βουλευτών μετατρέπονται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ίδια στελέχη σε παροχή θετικής ψήφου κατά τη σημερινή, κρίσιμη για τη χώρα ψηφοφορία που θα οδηγήσει στην επιβολή ενός προγράμματος μέτρων τα οποία καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομία στην ύφεση. Είναι βέβαιο ότι η εφαρμογή του νέου προγράμματος ακραίας λιτότητας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική οικονομία στην ολοκληρωτική καταστροφή» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Γνωρίζουν το διακύβευμα της ψήφου τους (...) Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπηρετεί τον ίδιο στόχο με το Μνημόνιο που ενέκριναν πέρυσι οι ίδιοι (...) Μόλις κλείσουν οι δύο ψηφοφορίες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο βαριάς ευθύνης για την κυβέρνηση (...) Το κεφάλαιο της εφαρμογής (...) Εάν σε αυτά τα μέτωπα υπάρξουν αποτελέσματα, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα πιάσει τόπο. Δεν θα χρειαστούν νέες θυσίες και θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες ημέρες. Αν υπάρξει αποτυχία, τότε δεν θα απομένει άλλη διέξοδος από αυτή που προβλέπουν οι κανόνες της δημοκρατίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΥΝΙΣΜΟΣ: «Επειδή λίγη αισιοδοξία ποτέ δεν έβλαψε, καλό θα είναι να βλέπουμε αυτές τις ώρες πως όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε, σίγουρα είναι καλύτερη από εκείνη, στην οποία βρισκόμασταν πέρυσι τον Μάιο. Για έναν απλό λόγο: Σε αυτό το διάστημα είναι πολλά εκείνα που έχουν καταλάβει οι εταίροι μας, είναι σημαντικές οι αποφάσεις που έχουν πάρει και ήδη αναγνωρίζουν ότι πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά για να ξεκινήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας. Εκείνο που μας ζητούν είναι να αποδειχθούμε αποτελεσματικότεροι και ανθεκτικότεροι. Αυτό είναι και το ουσιαστικό διακύβευμα των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ