Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μεταρρυθμιστικό διαρκές στην Υγεία»

Συναινετικός οδοστρωτήρας στα δημόσια νοσοκομεία με αρχή τις συγχωνεύσεις

«Για μεταρρυθμιστικό διαρκές στην υγεία» έκανε λόγο χτες ο Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος μιλώντας για τις συγχωνεύσεις στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι έρχονται κι άλλες ανατροπές στην υγεία. Αρωγό στην πολιτική της η κυβέρνηση έχει και την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος, στην ανακοίνωσή του για τις συγχωνεύσεις, δεν τάχτηκε αυτή τη φορά ούτε φραστικά κατά της συγχώνευσης των κλινικών, επαναλαμβάνοντας ότι οι «οικονομίες κλίμακος προκύπτουν μόνον από συγχωνεύσεις υπηρεσιών (όπως καθαρισμός ιματισμού-αποστείρωση-εστίαση-τεχνικές υπηρεσίες κ.ά.)».

Στο μεταξύ αναβρασμός επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Στον Ευαγγελισμό γίνεται την Παρασκευή έκτακτη γενική συνέλευση με πρωτοβουλία του Σωματείου των Εργαζομένων και της Πενταμελούς Επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας προς το τέλος του Ιούλη, η οποία θα επικυρωθεί μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, πρότεινε χτες στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) - που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Επίσης πρότεινε συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις σε συνεργασία με τους ριζοσπαστικούς φορείς.

Την πρόταση καταψήφισαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ με τη λογική της «ανασύνταξης» μέσα στο καλοκαίρι και της «αγωνιστικής επανόδου» το Σεπτέμβρη. Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» - στηρίζεται απ' το ΣΥΡΙΖΑ- αν και ψήφισε υπέρ της 24ωρης απεργίας, εντούτοις υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει, τουλάχιστον, μια παράσταση διαμαρτυρίας για τα νοσοκομεία που θίγονται, παραγνωρίζοντας έτσι τις γενικότερες επιπτώσεις των συγχωνεύσεων στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ