Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλος τα δωρεάν συγγράμματα από το 2014!

«Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 παύει η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές με δαπάνες του Δημοσίου και θεσπίζεται η υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο της αναλυτικής ύλης των παραδόσεων/σημειώσεων των μαθημάτων που διδάσκουν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων», λέει το άρθρο 37 του σχεδίου νόμου.

Δηλαδή από το 2014 οι φοιτητές θα σταματήσουν να παίρνουν δωρεάν βιβλία στα χέρια τους και θα επωμιστούν το οικονομικό βάρος της εκτύπωσης χιλιάδων σελίδων από τα διαδικτυακά συγγράμματα (προκειμένου να μπορούν να διαβάζουν χωρίς να ζαλίζονται από τις οθόνες και να κρατούν καμιά σημείωση) ή της απευθείας αγοράς των απαραίτητων βιβλίων από το εμπόριο.

Μέχρι την πλήρη κατάργηση της δωρεάν διανομής έντυπων συγγραμμάτων (2014) οι φοιτητές θα δικαιούνται δωρεάν μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα και τα υπόλοιπα απαραίτητα, πάλι θα αναγκάζονται να τα αγοράσουν.

Επίσης καταργείται από τώρα η δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων σε φοιτητές που έχουν πάρει ήδη ένα πτυχίο και βρίσκονται στο δεύτερο. Επίσης, αν σε κάποιο μάθημα αλλάξει το βιβλίο, οι φοιτητές που το χρωστούν κι έχουν λάβει το παλιό βιβλίο σε προηγούμενο έτος, δεν θα δικαιούνται δωρεάν το νέο βιβλίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ