Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικό Μουσείο εν δράσει

Το Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο συνεχίζει τη δραστηριότητά του με εκδηλώσεις, συνέδρια, αφιερώματα και εκθέσεις. Κεντρική εκδήλωση, θα είναι, η έκθεση - αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη, που θα εγκαινιαστεί στις 20/2 στο Γκάζι. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και περιλαμβάνει φωτογραφίες, μακέτες, σκηνικά και κοστούμια που φιλοτέχνησε ο σκηνοθέτης για ταινίες και παραστάσεις του. Παράλληλα θα παρουσιάζονται αποσπάσματα από ταινίες και παραστάσεις του.

Ο κύκλος των συνεδρίων ανοίγει στην Καβάλα (3/2) και τις Σέρρες (4/2), σε συνεργασία με τα αντίστοιχα ΔΗΠΕΘΕ και θέμα «Το θέατρο στη Μακεδονία και τη Θράκη τον 20ό αιώνα».

Στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος στο Γρηγόριο Ξενόπουλο έχει προγραμματιστεί στην Κέρκυρα (24-25/2), ένα ακόμα συνέδριο με θέμα: «Το θέατρο στην Επτάνησο και ο Γρηγόριος Ξενόπουλος». Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την άνοιξη στη Σύρο, με θέμα «Θεατρικές μορφές από τις Κυκλάδες».

Στις προγραμματισμένες εκδοτικές δραστηριότητες του Θεατρικού Μουσείου περιλαμβάνεται η κυκλοφορία του β' τόμου της «Ιστορίας του Νέου Ελληνικού Θεάτρου» του Γιάννη Σιδέρη και η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου με θέμα «Το Αιγαίο στο θέατρο», που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη καθώς και το νέο βιβλίο του Λάκη Μιχαηλίδη«Η επιθεώρηση άνευ διδασκάλου».

Τέλος, στις εκδηλώσεις του Θεατρικού Μουσείου εντάσσεται και η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, προσεχώς, με θέμα «Η θεατρική ζωή στην Ελλάδα και την Κύπρο κατά τον 20ό αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ