Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Επίθεση αντικαθεστωτικών μετά τις γαλλικές ρίψεις

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Αντεπίθεση κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν, χτες, αντικαθεστωτικοί, προκειμένου να επαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές νοτίως της Τρίπολης με απώτερο στόχο να την περικυκλώσουν. Πρόκειται για τις περιοχές των Δυτικών Ορέων, όπου γαλλικά αεροσκάφη έκαναν επί ημέρες ρίψεις όπλων και πυρομαχικών, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τις υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ και χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αντικαθεστωτικοί έχουν ανακαταλάβει τις πόλεις Γκουαλίχ και Γκάλις και τελικός τους στόχος είναι η Γκαριάν, η οποία αποτελεί προπύργιο του Καντάφι και βρίσκεται στην τελική ευθεία για τα νότια προάστια της Τρίπολης. Την ίδια ώρα, δεν είχε εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα η προσπάθεια των αντικαθεστωτικών να προελάσουν από το αεροδρόμιο της Μιζράτα και πέρα καθώς αναχαιτίστηκε. Η Μιζράτα δέχτηκε, τα τελευταία 24ωρα, νέα πλήγματα από τις δυνάμεις του Καντάφι από τα οποία, σύμφωνα πάντα με αντικαθεστωτικούς, σκοτώθηκαν 14 ένοπλοί τους.

«Τελειώνει ο χρόνος του Καντάφι», επανέλαβε, χτες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Εντούτοις, ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία επιβεβαίωση για τις πληροφορίες που φέρουν τον Καντάφι να διαπραγματεύεται την αποχώρησή του από την εξουσία και τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ