Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις και συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες αντι-ΝΑΤΟικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην περιοχή Χογκιάνι του Αφγανιστάν, με αφορμή το θάνατο δύο βοσκών που σκοτώθηκαν σε επιδρομή των κατοχικών στρατευμάτων. Οι διαδηλωτές με σύνθημα «θάνατος στους ξένους στρατιώτες» προσπάθησαν να φτάσουν στην πόλη Γκάζνι, κάτι που επετράπη μόνο σε 50 από αυτούς, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις πάγια κυνικές και προκλητικές υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη επιδρομή σκοτώθηκε μόνο ένας άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι τοποθετούσε εκρηκτική συσκευή...

Χτες, ΝΑΤΟικό φορτηγό αεροσκάφος συνετρίβη στα βουνά του ανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι εννιά επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το Αζερμπαϊτζάν, καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς να διευκρινίζονται οι αιτίες της πτώσης. Παράλληλα οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σε διήμερες συγκρούσεις με «Ταλιμπάν» στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους 33 αστυνομικοί, πέντε άμαχοι και 27 φερόμενοι ως «Ταλιμπάν», υποστηρίζοντας ότι οι «μαχητές» έφτασαν από το Πακιστάν και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στη μεθόριο.

Την ίδια στιγμή χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση 500 Βρετανών κατοχικών στρατιωτών, από το Αφγανιστάν, μέχρι το τέλος του 2011, σημειώνοντας ωστόσο ότι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα, τουλάχιστον μέχρι το 2023 ως εκπαιδευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ