Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθεση επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Στις υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης των φορέων του Δημοσίου εντοπίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζής τα σημαντικότερα προβλήματα κακοδιοίκησης και διαφθοράς, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του για το 2010 που παρέδωσε χτες στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 34,8% των υποθέσεων που εξέτασε ο Γενικός Επιθεωρητής το 2010 αφορά στην οικονομική διαχείριση φορέων του Δημοσίου, το 13,8% αφορά πολεοδομικά ζητήματα, το 9,8% θέματα Υγείας και Πρόνοιας, το 7,9% θέματα περιβάλλοντος, το 4,5% θέματα δημοσίων έργων, το 4,1% θέματα Παιδείας, το 3,8% θέματα ασφαλιστικών ταμείων κ.ο.κ.

Ανά υπηρεσία - σύμφωνα με τη νομική της μορφή - οι υποθέσεις που εξέτασε ο Επιθεωρητής κατανέμονται ως εξής: Το 23,3% των υποθέσεων αφορά σε υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης του κράτους. Το 19,1% αφορά δήμους και κοινότητες, το 16% τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το 7,7% εποπτευόμενους φορείς από το κράτος, το 6,8% αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, το 6% υπουργεία κ.ο.κ.

Ενδιαφέρον σημείο στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή είναι ότι χαρακτήριζε την κατάσταση στον τομέα της Υγείας πρόβλημα «δυσεπίλυτο διότι οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να σταματήσει τη ροή της προμήθειας του υγειονομικού υλικού, αλλά ένας λεπτομερής διασταυρούμενος έλεγχος μεταξύ των προμηθειών, φαρμακευτικών εταιρειών και των παροχών τους προς τους ιατρούς, μπορεί να αποκαλύψει ενδιαφέρουσες υπόγειες διαδρομές με κατευθυνόμενη συνταγογραφία και διόγκωση της δαπάνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ