Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αντικομμουνισμός, διαρροές, προβοκάτσιες

Διαρροή κόσμου, κλίμα προβοκάτσιας και αντικομμουνισμός χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνελεύσεις «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Χαρακτηριστικό ότι καταψηφίστηκε πρόταση «να καταδικάσει η λαϊκή συνέλευση την ατομική στοχοποίηση και τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών». Υπερψηφίζονται προτάσεις όπως να πάνε με ντουντούκα στο σπίτι του Παπουτσή, εκφράζονται άλλες όπως «Να πάμε έξω από τα σπίτια των βουλευτών, να τους κάνουμε να φοβούνται».

Ταυτόχρονα στις συνελεύσεις προβληματίζονται γιατί η συμμετοχή του κόσμου φθίνει. Π.χ.: «Να προβληματιστούμε γιατί είμαστε τόσο λίγοι. Καταρχήν οι ομάδες με τις συνελεύσεις τους κουράζουν τον κόσμο», ή «Μειώνεται ο κόσμος, γιατί ενώ υπάρχει θέληση, δεν έχουμε στόχο, δεν ξέρουμε πού οδεύει. Θα ξεφουσκώσει επειδή δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Δεν ξέρουμε αν θέλουμε κυβέρνηση και ποια θέλουμε. Δεν ξέρουμε τι εννοούμε με την άμεση δημοκρατία. Ολοι να ερχόμαστε εδώ και να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις. Π.χ. εγώ είχα προτείνει κυβέρνηση προσωπικοτήτων».

Σημειωτέον ότι κυβέρνηση προσωπικοτήτων έχει προτείνει ο Καρατζαφέρης. Μετά τις απόψεις τους πώς να μην εμφιλοχωρεί στην πλατεία και ο αντικομμουνισμός; Ειπώθηκαν χαρακτηριστικά στις τελευταίες συνελεύσεις: «Δεν θέλω να είναι από πίσω μου το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Αν ήθελαν αυτοί, ας φέρνανε εδώ κόσμο. Οι απόψεις τους φταίνε. Οχι η αγωνιστικότητα των παιδιών. Πολεμάνε με όπλα που έχουνε συντριβεί (...) Τα κόμματα είναι απαρχαιωμένα». 'Η «Να μπορέσουμε να καταφέρουμε τα κόμματα, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης (σ.σ: βολικότατο τσουβάλιασμα) να μην έχουν οπαδούς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ