Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινικά τμήματα προτείνουν οι εισαγγελείς

Τη λειτουργία ποινικών τμημάτων στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη), όπου οι δικαστές θα απασχολούνται αποκλειστικά με την εκδίκαση ποινικών υποθέσεων, εισηγείται η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, στις προτάσεις της Ενωσης για την ταχεία λειτουργία της ποινικής Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται: Υλοποίηση οργανωμένων προανακριτικών τμημάτων στις μεγάλες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ώστε η διερεύνηση δύσκολων μορφών εγκληματικότητας να γίνεται γρήγορα και να εξαλειφθούν οι υποψίες που βαρύνουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για την αργή διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων. Η αναλογία προσλήψεων 1 προς 5 ή 1 προς 10 για την κάλυψη των κενών δεν μπορεί να ισχύσει για τη Δικαιοσύνη. Αναμόρφωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα και κατάργηση διατάξεων για τις οποίες κρίνεται ότι οι διοικητικές κυρώσεις είναι ικανές να ρυθμίσουν διάφορες παραβατικές συμπεριφορές.

Τέλος, η Ενωση Εισαγγελέων αναφέρει ότι η λειτουργική ανεξαρτησία του εισαγγελέα έχει επανειλημμένα παρερμηνευθεί από την εκτελεστική εξουσία και προτείνει την επανεξέταση της συγκεκριμένης διάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ