Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πειραματικές παραστάσεις

«Εργασία και χαρά» από την ομάδα «Pequod»
«Εργασία και χαρά» από την ομάδα «Pequod»
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με πειραματικές παραστάσεις ελληνικών θεατρικών ομάδων, σε διάφορους χώρους, υπό το γενικό τίτλο «Πολεοδομές», το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τις εξής ομάδες και παραστάσεις:

Η θεατρική ομάδα «Χάπι εντ», στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 21), παρουσιάζει (14-16/7, 9μμ) την παράσταση «Η ταράτσα του αυτόχειρα». Η παράσταση δίνει «φωνή» στην αυτόχειρα ποιήτρια Κοραλία Θεοτοκά (σύζυγο του συγγραφέα Γιώργου Θεοτοκά), μέσα από ποιήματα που έγραψε πριν η οδύνη του χαμένου έρωτα την οδηγήσει στην πτώση της από την ταράτσα του σπιτιού της. Σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μουσική Νίκου Βελιώτη. Παίζει η Υβόννη Μαλτέζου.

«Χαρά και εργασία» τιτλοφορείται η παράσταση της ομάδας «Pequod» (14-17/7, 9μμ, Πειραιώς 260). Η παράσταση χρησιμοποιεί διάφορα κείμενα (δημοσιογραφικά και άλλα) και εμπειρίες εργαζομένων, που αφορούν στη σημερινή εργασιακή ρευστότητα και ανασφάλεια και επόμενα στο ζήτημα αν σήμερα ισχύει το: «Εργάζομαι άρα υπάρχω». Σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου, δραματουργική επεξεργασία «Pequod» - Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη, κινησιολογία Ζωή Χατζηαντωνίου, φωτισμοί Τάσου Παλαιορούτα, μουσική επιμέλεια του θιάσου. Παίζουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Γιάννης Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Αγγελική Μαρίνου, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Φιντέλ Ταλαμούκας.

Η ομάδα «Projector» ανεβάζει (18-20/7, 9μμ) στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΣΕ (οδός Καρόλου) την παράσταση «Ταξίδι με τρένο», που ερευνά την ιστορία των σιδηροδρόμων, μέσα από εικόνες, ιστορικά κείμενα, προσωπικές αφηγήσεις και τραγούδια. Σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, σε συνεργασία με τον Πρόδρομο Τσινικόρη, σκηνογραφία - εικαστική επιμέλεια Ελένης Στρούλια, μουσική Παναγιώτη Μανουηλίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ