Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ
Δε θα γίνει η εθνική μας ανεξαρτησία «παράπλευρη απώλεια» του ΝΑΤΟ

«Δε θα επιτρέψουμε η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας να γίνει παράπλευρη απώλεια στα σχέδια και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ». Αυτή τους την απόφαση διαδήλωσαν χτες βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η Αντιπολεμική Επιτροπή φορέων της Κοζάνης.

Εργάτες, αγρότες, οικοδόμοι, εκπαιδευτικοί, γουνεργάτες, υπάλληλοι και συνταξιούχοι, έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στο κάλεσμα των δεκάδων φορέων που μπροστάρηδες στον αγώνα για Βαλκάνια Ειρήνης, ανέλαβαν το βαρύ φορτίο συντονισμού της δράσης του λαού. Ιδιαίτερο στοιχείο όμως της χτεσινοβραδινή διαδήλωσης, ήταν η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, των σπουδαστών και των μαθητών.

Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης όπου μίλησε ο Β. Δεληολάνης εκπρόσωπος της Επιτροπής Φορέων, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς και το ρόλο όσων τους υπέγραψαν, τους λόγους που έγινε ο βρώμικος ΝΑΤΟικός πόλεμος και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στη Γιουγκοσλαβία και ευρύτερα στη Βαλκανική, κατέληξε σημειώνοντας: «το κίνημα ειρήνης δίνει υπόσχεση για αγώνα διαρκείας έως ότου φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Μέχρι να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και διαλυθεί η συμμορία του θανάτου. Δηλώνουμε, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο θανάτου. Οτι δε θα επιτρέψουμε η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας να γίνει παράπλευρη απώλεια στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Και προειδοποιούμε τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ πως θα μας βρίσκουν αντιπάλους, σήμερα και πάντα, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τη βάρβαρη και δολοφονική ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. «Οι Ελληνες φαντάροι δεν είναι για θυσία, να γυρίσουν τώρα απ' τη Γιουγκοσλαβία», απαιτούσαν και κατήγγειλαν: «50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία». Η πορεία κατέληξε στην πλατεία της Κοζάνης, όπου οι διαδηλωτές έδωσαν υπόσχεση συνέχισης και κλιμάκωσης της δράσης τους, μέσα από νέες πιο δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ