Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΓΕΝΕΥΗ.--

Νέα επίθεση σημειώθηκε χτες στην Κανταχάρ, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του αδερφού του Αφγανού Προέδρου Αχμέντ Ουάλι Καρζάι, τον οποίο σκότωσε την Τρίτη σωματοφύλακάς του. Κατά την επίθεση αυτοκτονίας στο τζαμί όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το μνημόσυνο έχασαν τη ζωή τους ένας υψηλόβαθμος κληρικός, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Ουλέμα, Χικματουλάχ Χικμάτ και ακόμα τρεις άνθρωποι, ενώ 13 τραυματίστηκαν. Σε δολοφονικές επιθέσεις των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή Χοστ έχασαν τη ζωή τους έξι άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, με τις κατοχικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι οι νεκροί ήταν «εξτρεμιστές Ταλιμπάν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2011 χαρακτηρίζεται ως το αιματηρότερο για τους αμάχους, στο Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 1.450 νεκρούς και αύξηση 15% από τα στοιχεία του 2010. Οπως πάντα, ο ΟΗΕ αποδίδει το 80% των θανάτων αμάχων σε επιθέσεις Ταλιμπάν και μόλις το 14% στις κατοχικές δυνάμεις και τον κυβερνητικό στρατό.

Χτες, ακόμα ένας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στην αφγανική επαρχία Καπίσα, προκαλώντας σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να εξετασθούν νέοι κανόνες ασφαλείας για τα γαλλικά στρατεύματα, ενώ για το Αφγανιστάν αναμενόταν να αναχωρήσει άμεσα ο αρχηγός του γαλλικού στρατού, στρατηγός Ελρίκ Ιραστορζά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ