Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Δικαστική απόφαση υπέρ των εργοδοτών

Το μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Κώστας Βογιατζής, Γραμματέας του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και Γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, ζητώντας να κριθεί άκυρη η απόλυσή του από το Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης και να επιστρέψει στη δουλειά του, καθώς η απόλυσή του ήταν τρομοκρατική και έγινε εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης.

Στην απόφαση που εξέδωσε η πρόεδρος του μονομελούς πρωτοδικείου Μαρία Παπακωνσταντίνου, παρότι αναγνωρίζεται ότι ήταν γνωστή η συνδικαλιστική δράση του στο χώρο εργασίας του αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους του Νομού Ξάνθης, αποφαίνεται τελικά ότι υπήρχε ασάφεια ως προς τη δράση του και ειδικότερα αν αυτή ήταν συνδικαλιστική, ως μέλος της διοίκησης του σωματείου «Ενωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης».

Η αλήθεια είναι ότι η εργοδοσία γνώριζε και μάλιστα καλά, τη συνδικαλιστική ιδιότητά του, καθώς βρήκε απέναντί της την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και τον ίδιο ως γραμματέα της, να προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των συναδέλφων του, όταν το Σεπτέμβρη του 2010 απέλυσε 4 εργαζόμενους. Στη συνέχεια, η εργοδοσία επιχείρησε να τον απομονώσει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μεταθέτοντάς τον σε άλλο πόστο και στις αρχές του Οκτώβρη τού ανακοίνωσε την απόλυσή του. Η κύρια αγωγή που κατέθεσε ο Κ. Βογιατζής θα εκδικαστεί τον Οκτώβρη 2011.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ξάνθης, σημειώνει: «Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει ότι η Δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ των εργοδοτών και ενάντια στους εργάτες, έρχεται να ενισχύσει την ανησυχία μας, για το πού μπορεί να φτάσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία της εργοδοσίας, η οποία έχει και τη συμπαράσταση της πολιτείας και των δικαστηρίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ