Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεθόδευση χτυπήματος των ταξικών δυνάμεων

Την αποπομπή του στελέχους του ΠΑΜΕ, Γιώργου Παπαδούλη, από το αξίωμα του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Λάρισας, μεθοδεύουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ), ενοχλημένες από τη δυναμική της δράσης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ στο νομό, στη συγκρότηση του οποίου πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου το 2010.

Οι παρατάξεις αυτές συγκάλεσαν χτες συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου με αποκλειστικό θέμα την αποπομπή του Γ. Παπαδούλη από το αξίωμα που δικαιωματικά κατέχει η παράταξη της ΔΑΣ, που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, αφού στις τελευταίες εκλογές αναδείχτηκε πρώτη δύναμη και με διαφορά. Από τη χτεσινή συνεδρίαση αποχώρησαν τα τέσσερα μέλη της ΔΑΣ στο ΔΣ, καταγγέλλοντας την άθλια πρόκληση σε βάρος της παράταξης και των εργαζομένων.

Στη δήλωσή τους καταγγέλλουν τη μεθόδευση για αποπομπή και υπογραμμίζουν πως «με τη στάση αυτή και τις θέσεις σας στο ΔΣ προσπαθείτε να ανατρέψετε κάθε απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Συλλόγου το 2010. Αποφάσεις που η πλειοψηφία των εργαζομένων ενέκρινε και αφορούν τη συστράτευση με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τη σύσταση συνδικάτου σε όλη την Τοπική Διοίκηση, για διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους όπως αναδεικνύονται και στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Παρακάτω σημειώνουν πως οι δυνάμεις αυτές «διαπρέπουν στο ρόλο του βαστάζου της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής (...) Κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασπάτε την πάλη των εργαζομένων, για αυτό επιτίθεστε και στο νεοϊδρυθέν Κλαδικό Συνδικάτο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Νομό Λάρισας (...) Το μόνο που στέκεται εμπόδιο και αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο ως "πέμπτη φάλαγγα" μέσα στο εργατικό κίνημα είναι το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις. Γι' αυτό καταφέρεστε εναντίον του ακόμη και με τέτοιες πραξικοπηματικές μεθόδους. Στόχος σας είναι η ανατροπή των αποφάσεων των εργαζομένων, το χτύπημα του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ».

Συνεχίζουν κάνοντας καθαρό πως «δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε σας και στις παρατάξεις σας που έχετε την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, που συμφωνείτε με τη βασική στρατηγική του κεφαλαίου (...) Εμείς απολογούμαστε μόνο στους εργαζόμενους. Αυτοί είναι που για δεκαετίες αναδεικνύουν την ΔΑΣ πρώτη δύναμη και μας δίνουν την εντολή να πορευτούμε ταξικά αγωνιστικά με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική υπέρ των συμφερόντων τους. "Δήλωση μετάνοιας" σε αυτούς που ξεπουλούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης δεν υπογράφουμε. Για την όλη εξέλιξη ζητάμε την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ