Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Εκλεισαν συνολικά 3 παιδικούς σταθμούς

Μετά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Αγ. Παύλο και Αγ. Ιωάννη, κλείνει και ο 9ος σταθμός στα Κ. Πετράλωνα (Πανδώρου 64). Την απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία προχτές το βράδυ το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου της Αθήνας. Παράλληλα, το ΔΣ αποφάσισε τη μη αναστολή της λειτουργίας των σταθμών σε Βοτανικό (1ος) και Ακαδημία Πλάτωνος (4ος), συζητήθηκε, όμως η πιθανότητα να κλείσει ο σταθμός στην Κρίσσης 54, αν δεν επισκευαστεί.

Το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί, στην ουσία, εφαρμογή της πολιτικής του (μεσοπρόθεσμου) που αναθέτει στην ιδιωτική «επιχειρηματικότητα» την ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να πηγαίνουν τα βρέφη και τα νήπια σε παιδικό σταθμό, επειδή πρέπει να βγουν στο μεροκάματο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι' αυτήν την κατάσταση είναι τεράστιες. Να σημειώσουμε ότι οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 - 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ, με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Επιπλέον, και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα δεν πρόκειται να δοθούν πόροι προς τους δήμους για τέτοιες υπηρεσίες και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνουν σταθμοί, να αυξάνουν οι δήμοι τη φορολογία και τα τροφεία, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, στρέφονται στους δημοτικούς. Από φέτος, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι οικογένειες που θα «κοπούν» από τους δήμους. Επίσης, πολλές δημοτικές αρχές εφαρμόζουν την απαράδεκτη «πολιτική εισοδηματικών κριτηρίων». Δέχονται δηλαδή, παιδιά, που πληρώνουν ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα. Πολλοί δήμοι προτιμούν να παίρνουν παιδιά που το οικογενειακό εισόδημα είναι πιο μεγάλο, γιατί πληρώνουν υψηλότερα τροφεία.

Σημαντικές είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου της Αθήνας, αφού στήριξε και στηρίζει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» που προβλέπει τέτοιες περικοπές, τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ