Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Συνελήφθη και ο Χάτζιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Το δρόμο προς τη Χάγη παίρνει και ο Σερβοκροάτης Γκόραν Χάτζιτς, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στη Σερβία και θεωρείται ο τελευταίος από τους καταζητούμενους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), που βεβαίως έχει στηθεί από τους ιμπεριαλιστές για να «ξεπλύνουν» τα δικά τους εγκλήματα και την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ώστε να επιτευχθεί ο διαμελισμός της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Ο Γκ. Χάτζιτς υπήρξε πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα» και το αργότερο μέσα σε μία βδομάδα θα εκδοθεί στη Χάγη, διευκρίνισε ο Μπρούνο Βέκαριτς, εκπρόσωπος του Σέρβου εισαγγελέα αρμόδιου για εγκλήματα πολέμου που αναφέρονται από το 1991.

Η σύλληψη του Χάτζιτς έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράτκο Μλάντιτς και το κεφάλαιο αυτό για τη Σερβία κλείνει, όπως τόνισε με νόημα ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, προσθέτοντας ότι οι Σέρβοι ερευνητές «εργάστηκαν πολύ σκληρά τα τελευταία τρία χρόνια», προκειμένου να καταφέρουν να συλλάβουν τον Χάτζιτς. Και με αυτή την παράδοση από τη σημερινή φιλοϊμπεριαλιστική κυβέρνηση της Σερβίας ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ICTY πανηγυρίζουν για τη συγκεκριμένη σύλληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ