Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Καθημερινή μάχη για να απορριφθεί συνολικά από τον κλάδο η πολιτική της «απελευθέρωσης» δίνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ

Να απορρίψουν συνολικά την πολιτική της απελευθέρωσης των οδικών επιβατικών μεταφορών που με μαθηματική ακρίβεια θα παραδώσει το ταξί σε λίγες μεγάλες εταιρείες, καταδικάζοντας τους ίδιους στη φτώχεια και την ανεργία, κάλεσαν τους συναδέλφους τους οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα κατά τη διάρκεια του χτεσινού πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτοκινητιστές απ' όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στις 4 περίπου το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αττικής στην οδό Μάρνης, πραγματοποιώντας ίσως το μαζικότερο κλαδικό συλλαλητήριο επαγγελματιών των τελευταίων ετών και με πορεία διά μέσου των οδών Πατησίων και Σταδίου κατέφτασαν έξω από το κοινοβούλιο, την ώρα που εντός του συνεδρίαζε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας συνεχίστηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι υποκρισίας από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι παρελαύνοντας από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες προσπαθούσαν να συντηρήσουν στην επικαιρότητα την δήθεν «ενδοκυβερνητική κόντρα» για το ζήτημα της «απελευθέρωσης», με έναν από αυτούς (Λ. Γρηγοράκος) να θέτει θέμα παραίτησης Ραγκούση. Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υποδομών με δήλωσή του απάντησε στο συνάδελφό του, λέγοντας ότι «ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι ο ν. 3919 «αποτελεί βασική κυβερνητική πολιτική και μας δεσμεύει όλους», συμπληρώνοντας ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από παράγοντες του τουρισμού είναι «να μην κάνει πίσω».

Πάντως χτες υπήρξε και νέα παρέμβαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελ. Ράικου σε βάρος των απεργών, με αφορμή αυτή τη φορά το άνοιγμα των διοδίων που έγινε στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να εξετάσουν αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της «παράνομης βίας».

Ταυτόχρονα η ΝΔ έκανε και νέα παρέμβαση με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα («non paper»), επιμένοντας φυσικά στην «απελευθέρωση με κανόνες και προϋποθέσεις», λέγοντας ακόμη ότι η ίδια δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση κατά τη διαμόρφωση του ΠΔ Ρέππα και πως υπάρχουν σημεία σε αυτό με τα οποία διαφωνεί. Πάντως, ο Θ. Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, συμμετείχε από την αρχή ως το τέλος στη σύνταξη του ΠΔ και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τους «πράσινους» συνδικαλιστές στο προεδρείο της Ομοσπονδίας να το αποδεχτεί και η βάση του κλάδου.

Ολες αυτές τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων η ΠΑΣΕΒΕ και οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα έχουν έρθει σε επαφή με χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, πολλοί από τους οποίους δεν συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις διαδικασίες του συνδικάτου τους, ούτε φυσικά έχουν πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις δήθεν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και την προπαγάνδα περί «καλής και κακής απελευθέρωσης». Ηδη οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου «μετρούν βήματα» στην επίπονη δουλειά που καταβάλλουν εδώ και πολύ καιρό - πριν καν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις - και προσδοκούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τα «βήματα» αυτά να «μετρηθούν» και στην ενίσχυση των Επιτροπών Αγώνα. Εκεί πέφτει και όλο το βάρος των προσπαθειών της ΠΑΣΕΒΕ, στο κατά πόσο δηλαδή το πιο φτωχό κομμάτι αυτού του κλάδου θα μπει στον αγώνα - που θα είναι μακρύς και δύσκολος - ξεκόβοντας οριστικά από την γαλαζοπράσινη συνδικαλιστική πλειοψηφία και απορρίπτοντας την ουσία της πολιτικής «απελευθέρωσης» των επαγγελμάτων και υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ