Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΠΕΚ
Καταγγέλλει νέες τεχνικές νόθευσης καυσίμων

Νόθευση της αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη καταγγέλλει ως «τελευταία μόδα» στο πεδίο της νοθείας της βενζίνης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κάνοντας λόγο για ραγδαία εξέλιξη της «τεχνολογίας» νοθείας - λαθρεμπορίας. Η Ομοσπονδία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για «επανάληψη των υποσχέσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου, χωρίς αντίκρισμα».

Περιγράφοντας τις διαδεδομένες τεχνικές νοθείας, κάνει επίσης λόγο για την «ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια "διυλιστήρια", η επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων ή ακόμη και η ανάμειξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά». Φυσικά, ισχύουν και τα ελλειμματικά γεμίσματα ή οι «πειραγμένες» αντλίες.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι οι πρατηριούχοι που δεν επιδίδονται σε αυτές τις πρακτικές οδηγούνται στο «λουκέτο», δηλώνει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης δεν δέχεται να τους δει και ζητούν εξηγήσεις γιατί δεν εφαρμόζεται η Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ