Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος γιατρός!

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την «άμεση πρόσληψη προσωπικού στο κέντρο υγείας Βόνιτσας» όπου δεν υπηρετεί ...ούτε ένας μόνιμος γιατρός απαίτησε χθες με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας πάντως ο υφυπουργός Χρήστος Αϊδόνης, αρκέστηκε να αναφερθεί σε επικείμενες προσλήψεις με αόριστο τρόπο.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον διορισμό ενός ειδικευμένου γιατρού» ενώ παράλληλα αναμένεται «μια θέση νοσοκόμου και μία θέση επισκέπτη υγείας» ενώ είναι σε εξέλιξη και άλλες διαδικασίες διορισμών.

Στο Κέντρο Υγείας «δεν υπηρετεί κανένας γιατρός, μόνο ένας οδοντίατρος και δύο αγροτικοί» ανέφερε ανταπαντώντας ο Νίκος Μωραΐτης λέγοντας: «αντιμετωπίζετε την υγεία σαν εμπόρευμα». Οπως τόνισε, «οι ελλείψεις δεν είναι μόνο στη Βόνιτσα» αφού «η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Αιτωλοακαρνανία» και «μια περιοχή τουριστική με χιλιάδες κατοίκους παραμένει χωρίς γιατρό». Σημείωσε: «καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν συμπεράσματα και να αγωνιστούν για ένα δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτοντας: «το να εξαγγέλλετε κάποιους διαγωνισμούς και προσλήψεις δεν αποτελεί λύση». Παράλληλα θύμισε: «στις περισσότερες περιπτώσεις τραυματισμών το ασθενοφόρο που μεταφέρει ασθενείς είναι από τη στρατιωτική μονάδα του Ακτίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ