Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η Γενική Συνέλευση για τα ΒΑΕ

Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στις 5 μ.μ. για να μην περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΧΙΛΤΟΝ, την Πανελλαδική Μέρα Δράσης
Από την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΧΙΛΤΟΝ, την Πανελλαδική Μέρα Δράσης
Με στόχο να οργανωθεί «απ' τα κάτω» ο αγώνας των εργαζομένων και να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά καλούν σήμερα, Τετάρτη, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στις 5 μ.μ.

Αντίστοιχα, σε Γενική Συνέλευση καλεί και στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής Στρογγύλη. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην απλήρωτη εργασία που κυριαρχεί στο χώρο.

«Αποφασίζουμε ότι δε θα περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕ. Οργανώνουμε τη δική μας απάντηση στο νέο έγκλημα», επισημαίνουν τα δύο ταξικά συνδικάτα στο κοινό τους κάλεσμα προς τους εργαζόμενους του κλάδου. Αλλωστε, ήδη ο κλάδος ετοιμάζεται για την πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού, την Τρίτη 23 Αυγούστου, απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του κλάδου. Συνεπώς, η σημερινή Γενική Συνέλευση αποκτά νέα χαρακτηριστικά μπροστά στην απεργιακή μάχη, με δεδομένη τη γενικότερη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο, ο οποίος, με το ένα χέρι υπερψήφιζε την απεργία και με το άλλο αντάλλασσε χειραψίες με τους «κοινωνικούς εταίρους», συμμετέχοντας την περασμένη Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον υπουργό, με θέμα τον αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό - Τουρισμό, από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των ΒΑΕ. Στόχος είναι η οργάνωση του κλάδου και σε αυτήν την κατεύθυνση, στις 13 Ιούλη, οι ταξικές δυνάμεις είχαν οργανώσει Πανελλήνια Μέρα Δράσης, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του κλάδου δέχονται συντριπτικό χτύπημα στα ΒΑΕ. Οι καμαριέρες και οι καθαρίστριες εξαιρούνται από τα ΒΑΕ και ο μισθός από 965 ευρώ, μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα μειώνεται κατά 46 ευρώ. Αντίστοιχα οι μάγειρες, από 1.053 ευρώ θα παίρνουν 96 ευρώ λιγότερα, καθώς και οι λαντζέρηδες από 966 ευρώ θα παίρνουν 88 ευρώ λιγότερα. Ολοι οι παραπάνω, καθώς και οι σερβιτόροι, εκτός από τη μείωση μισθών, θα «φορτωθούν» επιπλέον πέντε χρόνια βαριάς και ανθυγιεινής δουλειάς στην πλάτη και αντί για 60 χρόνων, θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 τους. «Καλούμε όλα τα κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής σε συντονισμό, οργάνωση και κοινή δράση, γιατί η κατάργηση των ΒΑΕ αφορά όλους μας», επισημαίνουν τα δύο ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ