Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Προς ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Αξεπέραστες αποδεικνύονται οι διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ στην Κύπρο και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέφανου Στεφάνου, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας τις επόμενες μέρες θα επιχειρήσει το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.

Τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ανακοίνωσε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Καρογιάν δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή σύμπτωση απόψεων και πως υπάρχουν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό. Ως εκ τούτου, «τερματίζεται ο διάλογος και το ΔΗΚΟ παύει να είναι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο».

«Ο Πρόεδρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης «συνεχίζει να δίνει χέρι φιλίας στο ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για το καλό του τόπου». Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφωνίες των δύο μερών, απάντησε ότι ασφαλώς υπήρχε ένα θέμα με το Κυπριακό.

Πάντως, λεπτομέρειες για το σημείο της διαφωνίας περί των χειρισμών στο Κυπριακό δε διέρρευσαν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εντατικών συνομιλιών μεταξύ Χριστόφια - Ερογλου. Την περασμένη Δευτέρα, οι ηγέτες των δύο πλευρών συζήτησαν για το κεφάλαιο της διακυβέρνησης. Η συζήτηση Χριστόφια - Ερογλου για το ίδιο κεφάλαιο θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ