Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στα χέρια των εργαζομένων η νέα Συλλογική Σύμβαση

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες καλούνται να πάρουν την υπόθεση της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα χέρια τους, τη στιγμή που από αύριο, 5 Αυγούστου, ξεκινάνε και επίσημα οι διαπραγματεύσεις των διοικήσεων του ΟΑΣΑ με τις διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων.

Τα παραπάνω σημειώνει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και τονίζει: «Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις πλειοψηφίες των Σωματείων, όπου κυριαρχούν οι συμβιβασμένες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Εργαζόμενε, είναι ώρα πια να πάρεις την υπόθεση της ζωής σου στα δικά σου χέρια. Τα Σωματεία να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν οι ίδιοι το διεκδικητικό πλαίσιο. Να μην τους αφήσουμε να συντρίψουν τις ζωές μας. Καμιά εμπιστοσύνη στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Στρώνουν το δρόμο εδώ και μήνες, στην παραπέρα μείωση των μισθών, την κατάργηση των δικαιωμάτων σε κανονικές άδειες, αναπαύσεις, ωράριο, σταθερή και μόνιμη εργασία».

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ προτείνει για διεκδικητικό πλαίσιο:

  • Αυξήσεις με βάση διαπραγμάτευσης τα μισθολόγια της 31/12/2009.
  • Ενιαίο Κρατικό Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών που να αποτελεί Λαϊκή Περιουσία.
  • Διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ. Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες, στα 55 για τους άνδρες.
  • 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Συνταξιοδότηση με 30 χρόνια δουλειάς ή με 9.000 μέρες εργασίας, ανεξαρτήτου ηλικίας.
  • Οχι στις απολύσεις. Οχι στις μετατάξεις. Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΑ

Ταυτόχρονα, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΣΑ, μετά και τη νέα μείωση, από το Σάββατο 23 Ιούλη, του ήδη μειωμένου συγκοινωνιακού έργου, με καταργήσεις γραμμών, συγχωνεύσεις και μείωση δρομολογίων.

«Η επίθεση της κυβέρνησης είναι ενιαία ενάντια στους επιβάτες και τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες», σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε σχετική ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Με τις μειώσεις μισθών, τις μετατάξεις προσωπικού ("εθελοντικές" και υποχρεωτικές) μειώνει το εργατικό δυναμικό σε όλα τα επίπεδα (κίνηση - υποστήριξη), δηλαδή σε οδηγούς - ηλεκτροδηγούς και τεχνικούς - διοικητικούς με συνέπεια, ούτε το λειψό προγραμματισμένο συγκοινωνιακό έργο να μπορεί να υλοποιηθεί. Η συγκοινωνία ως κοινωνικό αγαθό είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων όπου κι αν εργάζονται ή κατοικούν. Η συντριβή της ζωής μας δεν είναι μονόδρομος, αυτό που απαιτείται είναι κοινός συντονισμένος αγώνας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ