Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κατεδαφίζεται το εργοστάσιο της ΕΒΖ!

Με απόφαση της κυβέρνησης προχωρά η αποξήλωση των μηχανημάτων και η κατεδάφιση του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, που μετατρέπεται σε οικόπεδα!

Μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει το «έγκλημα» σε βάρος της ΕΒΖ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν λίγα χρόνια, προχωρώντας στο κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Λάρισα και την Ξάνθη, με την υπόσχεση ότι θα τις μετατρέψει σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης και ζωοτροφών, κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκείνη η απόφαση της ΝΔ, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, πάρθηκε στο πλαίσιο της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ κι ενώ είχε προηγηθεί η παράδοση από τη χώρα μας στην ΕΕ του 50,01% της εθνικής ποσόστωσης παραγωγής ζάχαρης.

Το ΕΚΛ υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε στην αξιωματική αντιπολίτευση, εμφανιζόταν, υποκριτικά, κατά του κλεισίματος των εργοστασίων και υπέρ των δικαιωμάτων των αγροτών και των εργαζομένων στην ΕΒΖ. Και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν η απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας μόνιμων και εποχιακά εργαζομένων στην ΕΒΖ, η δραστική μείωση της τευτλοκαλλιέργειας και του εισοδήματος χιλιάδων αγροτών, η μεγάλη αύξηση εισαγωγής ζάχαρης από άλλες χώρες, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα στην τοπική οικονομία.

Εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση που ακυρώνει κάθε προοπτική επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στη Λάρισα και, παράλληλα, δημιουργεί πρόβλημα εργασιακής ανασφάλειας σε ορισμένους εργαζόμενους που παρέμειναν, το ΕΚΛ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ